SİTEYE GİT

Alan Wake 2’de Silah Yükseltme Nasıl Yapılır?

Alan Wake 2oynarken yolculuğunuza yardımcı olması için taşıyabileceğiniz ekipmanlarda da sınırlıdır. Bu nedenle silahları yükseltmek hayatta kalmanız için çok önemlidir


Alan Wake 2 ilerledikçe bu düşmanlarla baş etmek giderek zorlaşıyor. Üstelik yolculuğunuza yardımcı olması için taşıyabileceğiniz ekipmanlarda da sınırlıdır. Bu nedenle silahları yükseltmek hayatta kalmanız için çok önemlidir

Her silahın kilidini açabileceğiniz çeşitli yükseltmeleri vardır. Bazıları şarjör boyutunun ve yeniden yükleme hızının artırılması gibi genel yükseltmelerdir, diğerleri ise masaya ek efektler getirebilir.

Silah yükseltmek, ana hedeflerin sizden beklediği gibi, bunun yanı sıra bazı keşifler yapmanızı ve bulmaca çözmenizi gerektirecektir.

Alan Wake 2 Silahları için Yükseltmeler

Yükseltme yapmak için Mind Place yani Zihin Yeri olarak bilinen bir konuma erişmeniz gerekecek. Bu konum, oyunun Return 1: Invitation ikinci bölümü gibi erken bir zamanda kullanılabilir hale gelir.

Oraya vardığınızda bir çalışma tezgâhı bulacaksınız; altında şarap şişelerinin bulunduğu masadır. Üzerinde Saga'nın silahlarının her biri için bir şarjör göreceksiniz; bunlarla etkileşime geçmek, bu silahları yükseltmenize olanak tanıyacak.

Ayrıca Manuscript Fragments adlı bir kaynağa da ihtiyacınız var. Bunlar Alex Casey’s Lunchboxes olarak bilinen koleksiyon eşyalarında gizli. Bu beslenme kutularını oyun boyunca dağılmış halde bulabilirsiniz. Her seviyeyi keşfedin ve onları bulmak için boyalı kayalara ve ağaçlardan sarkan renkli süslere dikkat edin.

Saga'nın silahları için alabileceğiniz yükseltmeler aşağıdadır:

Pistol

Sawed-off Shotgun

Crossbow

Hunting Rifle

Pump-action Shotgun

Words of Power ipuçları

Alan'ın silahları Words of Power, Güç Sözleri bulunarak yükseltilir. Bunlar genellikle gizli alanlarda ve zorlu düşmanların yakınında bulunan parlak sarı sembollerdir. Bu glifleri yalnızca el feneriniz onlara doğrultulduğunda görebilirsiniz.

Birine yaklaştığınızda dairesel bir glif göreceksiniz. Titremesi için el fenerinizi glif üzerine doğrultun; yükseltme otomatik olarak eklenecektir.

Alabileceğiniz Word of Power yükseltmeleri şunlardır:

Words of Fix

Words of Gun

İşaret Fişeği Tabancanızı kullanmayı seviyorsanız Sunny Skies harika bir seçenektir. Çift Namlulu Av Tüfeği ile mücadeleye katılmak isteyenler için de Personal Space bulunmaktadır.

Words of War

Words of Stuff

Words of Aid

Words of Action

Words of Lamp