SİTEYE GİT

Apex Legends Direktörü Yetenek Tabanlı Eşleştirme Hakkında Konuştu

Yaratıcı direktör Chad Grenier yeni oyuncuların da en iyi deneyimi yaşamasını istiyoruz dedi.


Geçtiğimiz günlerde EA Play 2020 ışığında yaratıcı yönetmen Chad Grenier ile Apex Legends'a gelen her şey hakkında sorular soruldu. Bir Switch sürümü, platformlar arası oyun ve yaklaşan oyun içi etkinlik gibi birçok büyük etkinlik etkinlikten çıktı ve aşağıdaki röportajda bunları daha ayrıntılı olarak sunuyoruz. Ancak geliştirici Respawn Entertainment'ın oyunda beceriye dayalı eşleştirmenin (SBMM) durumu hakkındaki görüşleri yapılan bu röportajda en önemli nokta. Özetlemek gerekirse, Grenier ve ekibi, SBMM'nin uygulanması da dahil olmak üzere oyunun gelmiş olduğu nokta konusunda harika hissettiklerini vurguluyor. Hayranlar ve Respawn içinde sıcak bir konu olduğunu kabul etti ve geri bildirimlerin farkında olduklarını söyledi. Grenier "Hikayenin birden fazla tarafı var. Tüm verileri değerlendirmeye çalışıyoruz ve bir bütün olarak oyun için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu gerçekten zor çünkü yeni başlayan oyuncular veya yetenekleri sınırlı oyuncular var ve onların iyi bir deneyim yaşamasını istiyoruz. " dedi.

Grenier şöyle devam etti: "Oyuna girmelerini, savaşıp öldürmelerini, ara sıra bazı kazançlar elde etmelerini istiyoruz çünkü biri oyuna girip Apex'i denerse ve gereğinden fazla zorlanırsa, oyunu oynamaya devam etmeyecektir. Daha yüksek seviyedeki oyuncuların yaptıkları geri bildirimlerin farkındayız. Tamam, iyi yetenekli oyuncular, diğer yetenekli oyunculara karşı oynamalı ve rekabetçi olmalılar. Tüm bu süreçte yeni başlayanları ezmelerini istemiyoruz çünkü o zaman her iki taraf için de kötü bir deneyimleri olur, değil mi? Biz her zaman bu dengeyi bulmaya çalışıyoruz. " dedi.



Grenier Apex Legends'ın lansmandan bu yana haftada oynanan en yüksek oyuncu sayısını, oyuncu tutma oranını ve saatlerinin Sezon 5: Fortune's Favor'in şu ana kadarki en başarılı sezon olduğunu söyledi. Dedi ki, "Bu bana sağlıklı bir oyunumuz olduğunu söylüyor. Anlıyorum ki, beceri tabanlı eşleştirmenin belirli yönleri konusunda aynı fikirde olmayan bazı oyuncular olacak. Ama eğer ona bütünsel olarak bakarsak, her şey gerçekten iyi gidiyor. Grenier, Respawn'un her zaman oyuncu geri bildirimlerine dikkat ettiğini, "Bütün bu rekabetçi oyuncuları mutlu etmeye çalışırken aynı zamanda bu durumu korumaya da çalışıyoruz " dedi.

Hemen Apex Legends Coins satın almak için tıklayın!