SİTEYE GİT

MSI 2023'ün En İyi ADC Oyuncuları

LoL'ün tüm rolleri önemli olsa da, ADC geç oyun için en önemlisidir. MSI 2023’e katılan en iyi ADC oyuncularını sizler için derledik.


League of Legends takım tabanlı bir oyun olduğu için her oyuncu rollere ayrılmıştır. Tüm roller önemli olsa da, ADC geç oyun için en önemli rollerden biridir.

Daha yaygın olarak ADC (Attack Damage Carry) olarak bilinen bot koridoru, oyuncunun oyunun başlarında çok kırılgan olduğu bir roldür. Ancak oyunun ilerleyen safhalarında bazı eşyaları satın aldıktan sonra en güçlü ve en yüksek hasar potansiyeline sahip şampiyon oluyorlar. Bununla birlikte, bu aşamada bile, son derece yumuşak olabilirler, bu nedenle zamanında yapılan bir saldırı veya bir suikastçı, alt koridoru hızla kapatabilir.

Bir ADC fazla hasar potansiyeline sahip olduğundan, oyundaki en yüksek öldürmeyi elde etmekten sorumludur. Bu nedenle, bir ADC oyuncusu erken aşamadan itibaren altın avantajını elde etmeli ve en az sürede ölmelidir.

MSI 2023’e katılan en iyi ADC oyuncularını sizler için derledik.

───────────────────────────────────

► MSI 2023'ün En İyi Destek Oyuncuları

───────────────────────────────────

MSI 2023 – En İyi 5 ADC Oyuncusu

1) Gumayusi | T1

Gumayusi, T1 takımı için temel ADC oyuncusudur. 2020'de profesyonel arenaya başarılı bir giriş yaptıktan sonra, hızla hayranların favori alt koridor oyuncusu haline geldi. Ayrıca, Aphelios, Caitlyn ve Ezreal gibi en güvenilir seçimleri tercih etmektedir. Ancak diğer üst düzey ADC oyuncuları gibi, Varus'u da ustalıkla oynayabilmektedir.

2) Peyz | Gen.G

Peyz, LCK 2023 Bahar Şampiyonlarının ADC oyuncusu olarak Gen.G takımında yer almaktadır. Aynı zamanda, 17 yaşında bir LCK şampiyonluğu kazanarak en genç oyuncular arasındaki yerini almıştır. Ana şampiyonu Zeri olsa da, Peyz ayrıca Lucian, Xayah, Aphelios ve Varus gibi şampiyonlarla da başarı elde etmektedir. Genel olarak, Peyz, taraftarların takip etmeleri gereken en genç oyunculardan biridir.

3) Elk | Bilibili Gaming

Elk, Bilibili Gaming'in bot şerididir. LPL'de 1500 öldürmeye ulaşan 19. oyuncu. Listedeki tüm oyuncular gibi Elk de Zeri, Aphelios, Varus, Lucian ve Xayah konusunda uzmandır. Bahar döneminin tamamında Elk, yaklaşık %70 KP ile 4.9'luk bir KDA'ya sahip olmayı başardı. Finallerde JDG'ye kaybettikten sonra bile, BLG'nin tüm kadrosu gelecek için hala çok fazla potansiyele sahip.

4) Ruler | JD Gaming

Ruler, Kore doğumlu bir LoL oyuncusudur ve daha önce Stardust, SSG, KSV ve Gen.G gibi ünlü takımlarda oynamıştır. Şu anda Çin takımı JD Gaming için oynamaktadır. LPL Spring 2023'ü kazanarak bu yılki MSI'da en iyi yarışmacılardan biri haline geldiler. Diğer oyuncuların aksine, Ruler'ın en çok oynadığı şampiyon, Zeri yerine Varus'tur. Ancak, yine de agresif oyun sonlarıyla rakiplerine Aphelios ve Jinx ile hükmediyor. Bu nedenle, MSI 2023'te Ruler'a dikkat edilmesi gereken bir isimdir.

5) Berserker | Cloud 9

Doğuştan Koreli olan Berserker, şu anda Cloud 9'un ana ADC'sidir. Berserker C9'a katıldığı sıralarda, oyunun metası onun lehine değişti. Böylece NA League of Legends sahnesine hakim olabildi. Ana şampiyonu Zeri olsa da, mevcut metada da baskın oldukları için Varus ve Xayah'ı da oynuyor.


► League of Legends Riot Points indirimli fiyatıyla Foxngame'de. RP satın almak için tıklayınız.