SİTEYE GİT

Riot, LoL MSI 2023 Yeni Formatını, Yeri ve Tarihini Duyurdu

League of Legends MSI 2023 yeni formatı Londra gezisi ile duyuruldu. LoL MSI 2023 ne zaman başlayacak tüm detayları sizler için derledik.


League of Legends 2023 dereceli sezonu başlıyor ve yeni bir LoL Esports dönemine giriliyor. Kadro takaslarıyla birlikte bölgelerin kendilerinde birçok değişiklik oldu. Yeni Espor takvim yılının başlamasıyla birlikte Sezon Ortası Daveti (MSI), herkesin gözünün üzerinde olduğu bir sonraki uluslararası turnuva.  

Riot Games, MSI 2023 için yeni bir format sunuyor; daha eğlenceli hale getirmek için tüm sistemi elden geçirdi.

LoL Sezon Ortası Daveti (MSI) 2023: Tarih, Format, Fikstür

LoL Espor tarihinin en büyük turnuvalarından biri olan MSI 2023’e bu yıl Birleşik Krallık, Londra ev sahipliği yapıyor öyle ki Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Riot'un hazırladığı Oyunun Durumu geliştirici videosunun bir parçasıydı.

───────────────────────────────────────────

► League of Legends 2023 Şampiyon Yol Haritası

───────────────────────────────────────────

MSI 2023 için format değişiklikleriyle ilgili olarak açıklanacak çok şey var. MSI 2023'e toplam 13 takım katılacak, çünkü LPL, LCK, LEC ve LCS turnuvaya ikişer takım alıyor. TCL dağıldığından ve LCO, PCS ile sözde birleştiğinden, VCS, PCS, LJL, LLA ve CBLOL'den bir temsilci gelecektir.

Yeni MSI formatı, önceki yılın üç aşaması yerine iki aşamalı olacak; Play-in ve Brackets. Ayrıca, MSI'daki tüm oyunlar çift eleme olacak ve bu, LoLEsports için uluslararası bir turnuvada ilk kez yapılıyor. Her zamanki gibi, MSI 2023'e gidecek takımlar, her bölgenin Yaz Mevsimi sonuçlarına (LEC için hem Kış hem de Yaz) bağlı olacaktır.

Her aşamadaki takımlardan ve bireysel aşamaların nelerden oluşacağından bahsedelim.

Takımlar dörtlü gruplara bölüneceği için ön elemelerde sekiz takım yer alacak. Hangi takımların turnuvanın hangi aşamasına gireceği aşağıda belirtilmiştir.

  • LPL 2. Sıra
  • LEC 2. Sıra
  • LCS 2. Sıra
  • VCS 1. Sıra
  • PCS 1. Sıra
  • LJL 1. Sıra
  • CBLOL 1. Sıra
  • LLA 1. Sıra

Yerleştirmeler belirlenirken, her takım aşağıda gösterilen formattan geçecektir.

Her grup bir çift eleme karşılaşması oynayacak ve her çift eleme grubunun kazananları elemelere gidecektir. Bu arada, her iki gruptaki Kaybedenler Grubu'nun galipleri, Grup aşamasına gidecek üçüncü takımı belirlemek için Kaybedenler Finalinde karşı karşıya gelecek. Bu aşamadaki tüm oyunlar, MSI tarihinde ilk kez Riot'un yaptığı bir şey olan Bo3 formatında oynanacak.

Özetlemek gerekirse, MSI 2023 için bir sonraki aşamaya geçen takımlar, grup galipleri ve Kaybedenler Grubu Finallerinin galibidir.

Bracket etabında ayrıca, ana bölgelerden otomatik kalifiye olmuş beş takım ve Play-In'lerde ilerleyen üç takım olmak üzere sekiz takım yer alacak. İşte MSI 2023 için otomatik kalifiye olan takımlar.

  • LCK 1. Sıra
  • LCK 2. Sıra
  • LPL 1. Sıra
  • LEC 1. Sıra
  • LCS 1. Sıra

DRX, Worlds 2022'yi kazandığı için LCK 2. sırayı Bracket aşamasına hak kazanmak için otomatik olarak aldı. Grup Aşaması takımlarının geri kalanı, Ön Elemeler Aşamasında galip gelen üç takımdan olacaktır. Toplamda sekiz takım, finallere ulaşmak ve MSI 2023 kupasını kaldırmak için en iyi 5 çift eleme grubunda oynayacak.

Takımların ilk aşamada birbirleriyle oynamak üzere rastgele çekilmesi ve ardından Büyük Finalleri kazanmak için Kazananlar/Kaybedenler Grubunda ilerlemeleri bekleniyor. Hepsi bir arada, format çok sayıda patlayıcı oyuna sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

MSI 2023, 2 Mayıs'ta başlayacak ve 21 Mayıs'a kadar devam edecek. Daha fazla bilgi önümüzdeki aylarda yayınlanacak, takipte kalın.

Yeni format ile MSI 2023, yenilenmiş bir LoL turnuvasına hazırlanıyor. Yeni formatla birlikte büyük bölgelerden daha fazla takım izlemek eğlenceli olmalı. Bu tür bir ortam bize anlatılar oluşturma, ekiplerin uluslararası gücü ölçmelerine yardımcı olma ve hayranların izlemesi için bazı heyecan verici oyunlar sunma yolu sunuyor.


► LoL 13. Sezon RP fırsatlarını kaçırma. Sezon öncesi döneme indirimli Riot Points satın alarak girin.