SİTEYE GİT

LoL'ün Dereceli Dağılımı Değişiyor | Zümrüt Kademesi Ekleniyor

LoL’ün dereceli dağılımı değişiyor, Platin ve Elmas kademeleri arasına “Zümrüt” adında yeni bir seviye ekleniyor.


Riot Games, League of Legends’ın dereceli sezonu için 2023 yılının başlarında bazı değişiklikler yapmıştı. Örneğin terfi sayısı 5’ten 3’e indi, eşleştirmelerdeki görünür dereceler kaldırıldı ve yılı iki dereceli mevsime böldü. 

Geliştiriciler oyuncuların şu anda çoğunlukla Gümüş ve altındaki aşamalarda olduğunu ve bu dağılımın alt seviyelerde çok yoğunlaştığını söylediler. Oyuncu kitlesinin yalnızca küçük bir kısmı Altın 4 ve üzerinde, bu nedenle LoL’ün dereceli dağılımı değişiyor. Bu değişimin ardından oyuncuların bir anda Elmas ve üstü kademelere yerleşmesini istemedikleri için Platin ve Elmas kademeleri arasına “Zümrüt” adında yeni bir seviye eklendi.

LoL’e Zümrüt Adında Yeni Bir Kademe Ekleniyor

LoL tarihinde oyuncuların çoğunluğu Bronz ve Gümüş derecelerinde bulunuyor. Altın ve Platin ligindeki oyuncular ise, ortalamanın üzerinde yetenek sergileyenler olarak öne çıkıyor. Haliyle Bronz ve Gümüş oyuncuları ortalamanın altında veya ortalama olarak değerlendiriliyor.

League of Legends’ın 2. Mevsiminde yapılacak değişikliklerle derecelendirme sistemi daha adil hale getirilecek. Altın kademesi, merkezde yer alacak ve dereceler oyuncu gruplarını daha iyi temsil edecek şekilde ayarlanacak. Elmas ve üzeri derecelerde ise değişiklik yapılmayacak. Ancak Elmas ve Platin arasında yeni bir derece olan Zümrüt ekleniyor. Zümrüt, Platin derecesindeki oyuncuların sayısı kadar oyuncuya sahip olacak. Böylece Elmas derecesindeki oyuncu yoğunluğu azaltılmış olacak.

League of Legends dereceli sezonunda neler değişti?

LoL'de mevsimler arasında dereceler kısmen sıfırlanıyor. Bu sıfırlama, normalden daha küçük olacak ve oyuncular daha yüksek bir dereceden başlayacak. 1. Mevsimde tırmandığınız derecelere tekrar ulaşmanızı kolaylaştıracak özellikler getirildi.

Bir süre önce kümeler arasındaki terfi serileri Wild Rift’ten tamamen kaldırılması ve TFT’de olmaması oyuncular tarafından iyi karşılandı. Dereceli sistemlerinin terfi sisteminin olumsuz yönleri olmadan da oldukça heyecan verici olduğunu düşünen geliştiriciler terfi sistemini LoL’den de tamamen kaldırıyor.


► İndirimli League of Legends Riot Points Foxngame'de. RP satın almak için tıklayınız.