SİTEYE GİT

Valorant’ın Sunset Haritası için En İyi Ajan Seçimleri

Sunset, Valorant'ın rekabetçi harita havuzuna eklenen son oyunu. Kazanma şansınızı en üst düzeye çıkarmak için Sunset'te oynayabileceğiniz en iyi ajanları sizler için listeledik.


Şu ana kadar Valorant’ta 10 benzersiz harita yayınladı. Başlangıçta Bind, Haven ve Split ile başlasa da Riot Games, Bölüm 4 hariç her sezon yenilerini eklemeye devam etti.

Valorant'ın son iki haritası Lotus ve Pearl, topluluk tarafından Riot Games'in beklediği kadar hoş karşılanmadı. Bu nedenle, Sunset için Valorant, yeteneklerin stratejik kullanımını sınırlamadan silahlı çatışmaları teşvik eden birçok açı ve temas noktası içeren oldukça basit bir harita düzeniyle gitti.

Her Valorant haritasının kendine özgü tasarımı ve benzersizliği vardır ve bu, haritada hangi tür ajanların öne çıkacağını büyük ölçüde etkiler. Ancak bu kadar çok karakter seçeneği varken, hangi ajanın seçileceği gerçekten kafa karıştırıcı hale geliyor.

Valorant Sunset Harita Düzeni ve Ajan Seçimleri

Riot Games, Valorant 7.04 güncellemesinde Sunset'i tanıttı. Harita aynı zamanda Gekko'nun memleketi olan Los Angeles'ta bulunuyor. Aynı zamanda ABD'deki ikinci, Omega Earth dizisindeki yedinci haritadır.

Sunset, göze çarpan hileler olmadan oldukça basit bir harita düzenine sahiptir. Düellocular için çok sayıda silahlı çatışmayı teşvik ediyor, özellikle de her tarafın kontrol altında tutulması gereken çok önemli bir alan olan orta kısımda.

Haritada ayrıca tonlarca açı ve dar nokta var. Takımların her zaman arkalarını kollamaları gerekir; aksi takdirde kanatlar denklemdeki stratejik oyunları bozabilir. Yani Sentinel'ler oyunun akışını sürdürmede çok önemli bir rol oynuyor.

A ve B bölgelerinin birkaç girişi vardır ve bunların tümü Kontrol Uzmanları tarafından smokelar ile bloke edilebilir. Herhangi bir ajanın Sunset'te bu kadar çok açıyı temizlemesi imkânsızdır. Yani belirli Öncü ajanlara sahip olmak oyunun gidişatını değiştirebilir.

──────────────────────────────────────────────────────────

► Valorant Filminde Görmek İstediğimiz Oyuncu-Ajan Eşleşmesi

──────────────────────────────────────────────────────────

Sunset’te Oynamanız için En İyi Ajanlar | Kademe Listesi

Sunset'in düzenine ve özelliklerine uyum sağlamak için artık mevcut metayla el ele giden en iyi ajanları listeleyeceğiz. Valorant'ta her biri eşit derecede önemli olan 4 tür ajan olduğundan, kademe listesini ajanların belirli rollerine göre kategorilere ayıracağız: Düellocu, Kontrol Uzmanı, Gözcü ve Öncü.

Liste, S'den C'ye kadar her ajanın kademe sıralamasını içerecektir. Ancak, yalnızca S ve A Seviye karakterleri tartışacağız.

Düellocu

KademeAjanlar
S-KatmanRaze, Neon
A-KatmanPhoenix
B-KatmanYoru, Reyna
C-KatmanJett

Raze

Jett, 7.04 yamasında ağır bir şekilde zayıflatıldığından Raze, Düellocuların en iyi alternatifi olmaya devam ediyor. Üstelik Sunset'in dar noktaları ve dar açıları nedeniyle, hem Savunanların hem de Saldıranların herhangi bir saldırısını önlemek için tuzaklarını kullanacak birçok Cypher ve Deadlock oyuncusu olacak.

Yani, şu anda başka hiçbir ajanın yapamayacağı şekilde, Patlayıcı Çanta yeteneğini kullanarak yalnızca Raze bu tuzakların üzerinden atlayabilir.

Raze'in Bombot ve Renk Tesirli Bomba çantalarını düşünmeden bile köşeleri temizlemede kullanışlıdır. İyi Öncülerin yetenekleriyle birleştiğinde ekip olarak ilerlemek çok daha kolay hale gelir.

Neon

Sunset oldukça küçük bir harita, bu da Neon'un bir Düellocu olarak hareket kabiliyetini taklit etmek, döndürmek ve onları meşgul etmek için kullanabilmesini daha da iyi hale getiriyor. Elektro Ok, Sunset'in her yerinde bulunabilecek tüm köşelerden ve açılardan düşmanları ortaya çıkarmak için kullanışlı bir yetenektir.

Phoenix

Phoenix'in en sevdiği oyun alanları tıpkı Sunset'te olduğu gibi keskin açılara ve dar köşelere sahip haritalardır. Phoenix köşeyi hızla dönebilen, Yakar Top kullanarak bir açıyı geçebilen ve Ateşten Duvar’ı kullanarak alana girebilen tek Düellocudur.

Bir takımda Sage veya Skye gibi şifacı karakterler yoksa Phoenix'in Sunset gibi bir haritada önemli bir seçim haline geldiğini belirtmeden geçmeyelim.

Kontrol Uzmanı

KademeAjanlar
S-KatmanBrimstone
A-KatmanOmen
B-KatmanViper, Harbor
C-KatmanAstra

Brimstone

Bazı açık haritalardan farklı olarak Sunset'te çok sayıda geçiş noktası ve dar girişler var, bu da Brimstone'un Dumanlı Hava Sahası’nı kullanarak bunları kapatmasını kolaylaştırıyor. Brimstone'un dumanlarının diğer ajanlardan daha uzun süre dayandığını söylemeden geçmeyelim, bu da onu Sunset'te mutlaka seçilmesi gereken bir karakter yapıyor.

Ancak diğer yeteneklerini de unutmayın. Brimstone'un Yakıcı yeteneği, spike sonrası durumlarda acımasız bir güçtür. Öte yandan, ultisi köşeye sıkışırsa tüm takımı yok edebilir.

Omen

Omen aynı zamanda Sunset'teki en iyi Kontrol Uzmanı olarak da büyük bir rakip. Tüm yetenekleri bu haritada gerçekten kullanışlıdır. Her ne kadar Omen'in Dumanları, Brimstone'unkiler gibi kalıcı olmasa da, kendi açılarından faydalıdırlar.

Ayrıca Sunset'in özel harita tasarımı nedeniyle, bir takımın özel bir pusuya veya kanatçıya sahip olmak istemesi durumunda Omen çok önemli bir karakterdir.

Gözcü

KademeAjanlar
S-KatmanKilljoy, Cypher
A-KatmanChamber
B-KatmanSage
C-KatmanDeadlock

Killjoy

Sunset'te Killjoy mutlaka sahip olunması gereken bir ajandır. Taret'i aynı anda birden fazla açıyı kapsayarak ekibini bir süreliğine endişelerden kurtarabilir. Alarm Botu ve Nanosürü saldıran tarafta da çok önemlidir. Ultisi Tecrit, özellikle Sunset'teki herhangi bir bölgeye saldırmak veya geri almak için kullanışlıdır.

Cypher

Cypher, Sunset haritasında Killjoy'a harika bir alternatiftir. Oynanış tarzına bağlı olarak Killjoy'dan bile daha iyi bir seçim olabilir. Cypher'ın Bubi Tuzağı, bölgeleri savunmak ve düşman kanatlarının saldırısını önlemek açısından çok önemlidir.

Takımınızda Cypher'ın bulunması, düşmanda korku yaratır ve onlara kanatlardan saldırarak aptalca oyunlar oynamamalarını hatırlatır. Ayrıca, takımınızda yalnızca bir Gözcü varsa, Cypher'ın Siber Kafesleri duman olarak kullanılabilir ve takımda ikinci bir Gözcü ihtiyacını ortadan kaldırır.

Chamber

Chamber, Sunset için en iyi ajanlardan biridir. Chamber'ın sınırlamaları, boyutunun küçük olması nedeniyle bu haritada oyun oynamasına engel değil.

Öncü

KademeAjanlar
S-KatmanFade, Skye
A-KatmanBreach
B-KatmanSova, Gekko
C-KatmanKAY/O

Fade

Fade, Sunset gibi haritalar için mükemmel bir öncüdür. Ecel sayesinde bu haritadaki köşelerin sürekli farkında olmanıza gerek kalmayacak. Düşmanlarınızı kovaladıktan sonra Düellocunuz kontrolü ele alabilir ve ilk birkaç köşeyi temizleyebilir. Tek başınıza oynuyor olsanız bile, düşmanların o açıdan ayrılmasını önlemek için Mıhla özelliğini kullanabilirsiniz.

Skye

Fade ve Skye, özellikle Sunset haritasında oynanış tarzı açısından oldukça benzer. Av Peşinde yeteneği ölümcül noktaları temizleyebilir, Kılavuz Işık ise düşmanları alanın dışına çıkmaya zorlar. Üstelik sıkı bir destek rolü oynuyorsanız Skye, Doğanın Şifası’nı kullanarak müttefiklerini iyileştirebildiği için Fade'den daha iyi bir seçenektir.

Breach

Breach, Sunset'te, silahlı çatışmalara girmeden çok fazla hasar verirken düşmanları kızdırmak isteyen oyuncular için de iyi bir seçimdir. Breach'in yeteneklerinin tümü, Düellocular için kritik açıları temizlemeye ve yolları açmaya ve Sunset'teki oyuncuları desteklemeye çok uygundur.