SİTEYE GİT

Valorant'ta Gekko ile Eşleşecek En İyi Ajanlar

Valorant’ta oynayabileceğiz en yeni ajan, yetenekleri olarak yaratık koleksiyonunu kullanan LA merkezli gözcü Gekko'dur.


Valorant'ta yeni bir ajan eğlenceli ama asıl keyif, onlarla eşleşecek mükemmel kombinasyonları bulmaktan geliyor. Valorant’ta oynayabileceğiz en yeni ajan, yetenekleri olarak yaratık koleksiyonunu kullanan LA merkezli gözcü Gekko'dur.

Gekko’nun skill setinde de pek çok ilginç yetenek var: C/ Pofuduk Tar lası yere indikten sonra geniş bir alana yayılır ve kısa bir gecikmeden sonra patlar. E/Şaşkın, düşmanları kör eden bir plazma atar. Q/Kankuş, gördüğü ilk düşmanı sarsmak için ileri gönderilebilir, hatta alternatif olarak spike’ı kurabilir veya etkisiz hale getirebilir. Son olarak ultisi X/Zorba ileri atılır ve düşmanları kısa bir süreliğine alıkoyar.

Gekko ile Oynayabileceğiniz Ajan Kombinasyonları

Gekko, kendisi ve takım arkadaşları için alan yaratmada, retake veya infazlar sırasında düşman saldırganlığını caydırmak ve rakibi uzaklaştırmak oldukça başarılıdır. Başka bir ajanla karşılaştırıldığında Breach, muhtemelen Gekko’nun yeteneklerine en yakın olanıdır, çünkü her ikisi de harita kontrolünü ele geçirmek için kör, sersemletme ve hasar kullanabilir.

Peki, Gekko ile uyum sağlayacak en iyi Valorant ajanları hangisidir? Ajan kompozisyonları oldukça önemli ölçüde haritaya bağımlı olsa da, burada Gekko ile çalışan herhangi bir kompozisyon için bazı zorunlu ajanlar var.

────────────────────────────────────────────────

► Gekko’ya Karşı Oynanacak En İyi Valorant Ajanları

────────────────────────────────────────────────

Brimstone veya Omen gibi bir smoker

Herhangi bir haritadaki çoğu kompozisyonun smoke yeteneği olan bir ajana ihtiyacı vardır, ancak Gekko'nun Şaşkın, Kankuş ve Zorba yeteneklerinin kullanıldıktan kısa bir süre sonra yeninden aktif olması smoke becerisinin önemini artırıyor. Yeteneklerini ücretsiz olarak etkin bir şekilde yeniden doldururken Gekko'yu koruyabilmek, bir ekibin onun alan temizleme becerisini en üst düzeye çıkarabileceği anlamına gelir.

Viper

Gekko'nun C/Pofuduk Tarlası, Viper'ın Asit Havuzu yeteneğine çok benziyor. Aynı takımda hem Gekko hem de Viper olması, spike kurma veya imha etme durumunda takıma çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Cypher

Cypher'ın yetenekleriyle elde edebileceği bilgiler, en iyi Gekko'nun yanına uyuyor. Cypher'ın Bubi Tuzağı ve Gizli Kamera ile topladığı bilgileri Gekko körleme, hasar, sersemletme veya alıkoyma skilleri ile bir araya getirebilir.

Jett

Agresif girişi oynayabilecek bir ajana sahip olmak, Gekko'nun ön planda olması gerekmediği anlamına gelir; bu kadar çok hücum faydasına sahip bir karakter için istediğiniz şey de budur.

Gekko saldıran tarafta, özel yeteneği Şaşkın’ı kullanarak düşmanı açığa çıkarabilir ve kör edebilir. Ardından Jett, daha kolay bir giriş yapmak için o oyuncuyu öldürme fırsatından yararlanabilir. Benzer bir taktik, Valorant'ın maçlarının savunma tarafında da işe yarayabilir. Bu, özellikle Jett, operatorü agresif bir şekilde kullanmaya karar verirse ve birden fazla öldürme ile paçayı sıyırmak isterse kullanışlı olabilir.

Skye

Skye, Gekko'nun etkisini artırmayı amaçlıyor. Haven ve Lotus gibi saldıran haritalarda, bu ikili yetenekleriyle çok fazla hasara yol açabilir ve düelloculara kolaylıkla birden fazla öldürme için yer açabilir.

Örneğin, saldıran yarıda, Gekko düşmanı ortaya çıkarmak ve kör etmek için Şaşkın’ı kullandığında, Skye düşmanı daha da fazla kör etmek için Kılavuz Işık kullanabilir.

Diğer takım arkadaşları daha sonra kör düşmanlarını öldürerek ve herhangi bir endişe duymadan spike sonrası oynayarak alanı kolayca temizleyebilir. Ajanın nihai yetenekleri olan İzsürenler ve Zorba arasında harika bir fayda kombinasyonu olabilir.

Breach

Skye gibi, Breach de Gekko'nun yeteneklerinin maksimum etkiye sahip olmasına yardımcı olacaktır. Tek başına Fay Hattı, Gekko’nun becerilerinin yararlı olması için pek çok açıklık yaratabilir. Gözkamaştıran, sitede ortaya çıkan düşmanı ikiye katlamak için de kullanılabilir.

Gekko ve Breach, post-plant durumlar için de birlikte son derece yararlı olabilir. Breach Artçı Sarsıntı’sı düşmanları etkisiz hale getirmek için kullanabilirken Gekko'nun Pofuduk Tarlası da çok yardımcı olabilir.


► Valorant Bölüm 6 Kısım 2 Savaş Bileti indirimli VP ile Foxngame'de. Ucuz Valorant Puanı satın almak için tıklayınız.