Nisan ayında başlayan Beta testi sırasında bile inanılmaz oranda oyuncuya ulaşan ve Twitch'i adeta kilitleyen Valorant Bildiğiniz gibi tam sürüme geçti.
2 Haziran'da oyunculara sunulan oyunda birbirinden farklı yeteneklere sahip Ajanlar yer alıyor. Oyuna henüz başlamış olanlar için 5'i açık, diğerleri kilitli olan Ajanlar hakkında bilgi vereceğiz.
Valorant'a henüz başlayan oyuncuların beş ajan seçeneği bulunuyor. Oynaması kolay ve Hızlı adapte olabileceğiniz bu ajanlarla oynayarak beşinci ve onuncu seviyeye gelenler birer kilitli ajan açma hakkına sahip oluyorlar.
Oyuna yeni başlayan oyuncuların birinci tercihi olması gereken bir ajan. Yeteneklerinin kolay kullanılması ve gayet etkili olması oyuna daha hızlı odaklanmanıza yardım ediyor.
İlk olarak "yakıcı" özelliği sayesinde kısa süreliğine belli bir zemini alevle kaplıyor. Takıma hareket alanı sağlayan "dumanlı hava sahası" ile ayrı ayrı ya da eş zamanlı olarak üç duman bulutu atıyor. Yere bıraktığı kuvvet işareti sayesinde silahların atış hızını artırıyor. Ultisi "uydu saldırısı" ise belli bir alandaki düşmanlara lazerle yüksek miktarda hasar veriyor.
İşte en hareketli ve seri karakter olan Jett.
kontrol sağlamak ve etkili kullanabilmek oyunda iyi olmanızı gerektirir. Karaktere hareket kabiliyeti sağlayan özelliklerden "hafifle" ile havaya sıçramak, rüzgar gibi ile hareket edilen yöne ya da ileriye atılmak mümkün. Bu özellikler rakibin görüşünü engelleyen "duman bulutu" ile beraber kullanıldığında bepey etkili bir kombinasyon saldırısı oluyor. Jett’in ultisi keskin fırtına ise ona fırlatılabilir beş bıçak veriyor. Bıçaklar tek tek ya da topluca atılabiliyor ve bir düşmanı öldürünce yenileniyor. Nişan alma konusunda kendine fazlasıyla güvenenler için ideal.
Oynaması en eğlenceli Ajanlardan biri "Phoenix" ancak onu etkili şekilde kullanmak için biraz çalışma gerekiyor. Düellocu rolündeki bu karakterin ördüğü "ateşten duvar" ile hem görüş engelleniyor, hem de duvara temas eden düşmana hasar veriliyor. Sola ve sağa fırlatılabilen "falso" ile düşmanlar kısa süreliğine kör edilirken, atıldığı zeminde belli bir süre kalarak düşmana hasar veren yakar top düşmanı durdurmak için bire bir. Phoenix’i eğlenceli kılan yakardöner ultisi ise kontrol edilebilir bir klon yaratarak kısa süreliğine adeta iki kişilik oynamayı mümkün kılıyor.
Oyundaki en işlevsel support ajanlarından biri, belki de en iyisi. Öncelikle "bariyer küresi" yeteneği ile buzdan bir duvar örerek koridorları kapatabiliyor. Zeminde etkili olan yavaşlatan küre ile geçiş yollarını buzla kaplıyor. Hem kendi, hem de takım arkadaşları üzerinde kullanabildiği can küresi ile iyileştirme sağlıyor. En çarpıcı yeteneği "diriliş" sayesinde ise ölen bir takım arkadaşının cesedini hedef alarak onu yeniden hayata döndürüyor.
Farklı özelliklere sahip oklarıyla adeta avcı rolünde bir ajan. Oklardan önce bahsedilmesi gereken baykuş dron cihazı ile haritada ufak bir gezintiye çıkmak ve düşmanları işaretleyen iğneler atmak mümkün. Sova’nın patlayıcı özelliğe sahip şok oku atıldığı yerin yakınındaki düşmanlara hasar veriyor, keşif oku saplandığı noktayı gören düşmanları ortaya çıkarıyor, ulti yeteneği avcının hiddeti ise duvarların içinden geçen oklarla düşmanlara hasar verip onların konumlarını görünür kılıyor.
Açık olan 5 karakterin haricinde oyunda kilitli 6 ajan daha mevcut. Bunlardan ilk ikisini dikkatli seçmek gerek çünkü diğer dördünü açmak için oldukça zahmetli görevleri tek tek tamamlamak ya da her bir yeni karakter için yaklaşık 55 TL ödemek gerekiyor.
Tüm yetenekleriyle düşmanları sersemletmeyi başarabilen bir ajan. Breach’in gözkamaştıran özelliği sayesinde duvarların içinden geçen bir patlama oluşturup düşmanları kör etmek mümkün. Benzer şekilde kullanılan "artçı sarsıntı" ile etki alanı içindeki düşmanlara hasar veriliyor. Fay hattı yeteneği, etki alanı ve alan hattı üstündeki tüm oyuncuları sarsarak sersemletiyor. Breach’in ultisi "zelzele" ise koni biçimindeki bir alanda düşmanları sarsıyor ve havaya savuruyor.
Düşmanın yerini tespit etmek için eğitilmiş Cypher. Etkili şekilde kullanabilmek için bolca antrenman isteyen ajanın "siber kafes" yeteneği sayesinde görüşü engelleyen ve düşmanı içine hapseden dairesel alanlar oluşturuluyor. Hedef alınan noktaya yerleştirilen gizli kamera sayesinde düşmanları gözlemlemek, hatta işaretleyici iğne atmak mümkün. Atıldığı noktadan karşıya hat çeken bubi tuzağı, yakalanan rakibi sarsıp görünür kılıyor. Ulti yeteneği nöron hırsızı ise ölen bir düşmanı kullanarak, adeta sorgulayarak diğer düşmanların konumunu ortaya çıkarıyor.
Karşı takımda bir Omen varsa huzur içinde mücadele etmeniz hiç kolay değil. Neden mi? Birincisi, duvarlardan geçen "paranoya" gölge atışı sayesinde düşmanları kör edebilmesi. İkincisi, düşmanları kör eden "karanlık örtü" (gölge küresi) fırlatabilmesi. Üçüncüsü, "gizli adım" sayesinde belli bir menzile kadar ileri doğru ışınlanabilmesi. Ve en önemlisi de gölgelerin içinden ultisi sayesinde haritanın istediği yerine ışınlanabilmesi. Işınlanma sesi duyulduğu an Omen’in nereden çıkacağı tam bir muamma!
Oyunun kapalı beta sürümünde en çok tartışma sebebi olan karakter "Raze" olmuştur. Çünkü Valorant’ın temel yapısına aykırı özellikleri. Tamamı hasar vermeye yönelik yeteneklere sahip Raze’in "patlayıcı çantası" düşmana hasar verirken, kendisini yukarı fırlatıyor. Kullanım şekli kısıtlanan "renk tesirli bomba" ile düşmanlar kolayca avlanıyor. Gördüğü düşmana odaklanan ve vurulmadığı takdirde kolayca skor alabilen bombot yüzünden rakipler paniğe kapılabiliyor. Ultisi ise bir hamlede “ace” aldırabilen nefes kesen (roketatar) ki tüm bu özellikler bir araya geldiğinde oynaması en kolay karakterlerden biri sayılabilir Raze.
Oyuna 2 haziranda intikal eden yeni ajan. Tam anlamıyla bir “ruh emici” olan Reyna, "sömür" ile öldürdüğü düşmanların kısa süreliğine geride bıraktıkları ruh kürelerini tüketerek canını yeniliyor ki ultisi aktifken bu otomatik olarak gerçekleşiyor. Bir diğer yeteneği azlet ile ruh küresi tüketerek kısa süreliğine silahını bırakıyor, saydamlaşıyor ve kurşun geçirmez oluyor ki yine ultisi aktifken tamamen görünmez oluyor. Görüşü engelleme amaçlı kem göz yeteneği sayesinde kuşandığı küreyi ileri doğru fırlatıp küreye bakan düşmanların uzağı görmesini engelliyor. Ulti yeteneği imparatoriçe ise belli bir süreliğine ateş etme ve şarjör yenileme hızını artırıyor, düşman öldürdükçe de yeteneğin süresini yeniliyor.
Zehirle beslenen, zehirle öldüren bir ajan Viper. Fırlattığı asit havuzu ile düşmana hasar veren kimyasal bir alan oluşturuyor. Atıldığı noktada tur boyunca tekrar tekrar kullanılabilen zehir bulutu düşmana hasar veriliyor. Gaz salgılayan zehir perdesi ile hem görüşü engelliyor, hem de alan kontrolü sağlıyor. Ulti yeteneği Viper’ın ini ise Viper’ın çevresindeki geniş bir alanı kaplayan kimyasal bulut oluşturuyor ve bu alan düşmana hasar verirken görüşü de kısıtlıyor.